Ξηροστομία

XEROSTOM

Το σάλιο αποτελεί ουσιαστικό στοιχείο για τη διατήρηση της φυσιολογικής στοματικής υγείας και αποτελεί τη βασική άμυνα της στοματικής κοιλότητας. Ο ανθρώπινος οργανισμός παράγει 1,5 με 1,8 lt σάλιου την ημέρα ενώ κατά τη διάρκεια του ύπνου η παραγωγή του είναι μειωμένη. Έχει αντιβακτηριδιακές, αντιμικροβιακές και αντιικές ιδιότητες, λιπαίνει τους μαλακούς ιστούς ενώ προστατεύει τα δόντια μας παρέχοντας ανόργανα στοιχεία που βοηθούν στην αναδόμηση του σμάλτου ενώ αποκρούει τα οξέα που προκαλούν τερηδόνα. Η έλλειψη του μπορεί να προέρχεται από τη λήψη φαρμακευτικής αγωγής, πολυφαρμακία, χρόνιες παθήσεις και ψυχολογικές διαταραχές. Από όλα τα παραπάνω προέρχονται τόσο η αίσθηση του ξηρού στόματος όσο και συμπτώματα ξηροστομίας.

Τα συμπτώματα του ξηρού στόματος και η ξηροστομία θεωρούνται από πολλούς ένα πρόβλημα του σύγχρονου ανθρώπου. Περίπου 1 στους 4  ανθρώπους υποφέρει από τα συμπτώματα του ξηρού στόματος και το ποσοστό αυξάνει σημαντικά, όσο ανεβαίνουν  οι ρυθμοί του σύγχρονου τρόπου ζωής.

H Παγκόσμια Οδοντιατρική Ομοσπονδία θεωρεί την ξηροστομία ως μια από τις σύγχρονες ασθένειες του ανθρώπου λόγω του υψηλού και συνεχώς αυξανόμενου επιπολασμού. Ένα στα πέντε νεαρά άτομα ηλικίας 20 ετών και το 40% των ατόμων ηλικίας άνω των 60 ετών πάσχουν από τη συγκεκριμένη νόσο με τα σχετικά ποσοστά αυξανόμενα σε συνάρτηση με την ηλικία. Η ξηροστομία προκύπτει σε συνδυασμό και με άλλες κοινές νόσους όπως διαβήτη, καρκίνο, άγχος, κατάθλιψη, αλλεργίες ή νόσους του ανοσοποιητικού και εμφανίζεται ως ανεπιθύμητη ενέργεια σε πολλές περιπτώσεις φαρμακευτικών αγωγών, παθολογίες που σήμερα είναι πλέον επιδημικές. Η ξηροστομία είναι πιο συνηθισμένη στις γυναίκες απ’ ότι στους άνδρες, κυρίως λόγω της μείωσης των οιστρογόνων κατά την περιεμμηνοπαυσιακή περίοδο. 

Η πλήρης σειρά ΧΕROSTOM αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα συμπτώματα του ξηρού στόματος και της ξηροστομίας και δρα αποτελεσματικά για όλο το 24ωρο, με σύνθεση που περιέχει:

  • Ελαιόλαδο με αντιμικροβιακή, αντιφλεγμονώδη και λιπαντική δράση.
  • Βηταϊνη που δεσμεύει την υγρασία και έχει ανακουφιστικές ιδιότητες.
  • Ξυλιτόλη κατά της τερηδόνας.
  • Αλλαντοίνη που αναδομεί τους μαλακούς ιστούς.             
  • D-panthenol με ενυδατικές και καταπραϋντικές ιδιότητες.
  • Βιταμίνη Ε που καταπραΰνει τις φλεγμονές του στόματος και έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες.
  • Κίτρο που ενισχύει τη ροή του σάλιου.

Κανένα προϊόν της σειράς ΧΕROSTOM  δεν περιέχει sls, αλκοόλ ή σάκχαρα και μπορεί να καταναλωθεί από άτομα με διαβήτη, φαινυλκετονουρία ενώ όλα τα προϊόντα της σειράς είναι συμβατά  και με την ομοιοπαθητική θεραπεία.

Διατίθεται στα φαρμακεία σε 5 μορφές:  υποκατάστατο σιέλου σε μορφή gel, οδοντόκρεμα, στοματικό  διάλυμα, στοματικού σπρέι και οδοντότσιχλα.

Biocosmetics laboratories - www.xerostom.com  


Νέα
28/02/2017

Νέο προϊόν: Abasaglar (100 μονάδες/ml)


Διαβάστε περισσότερα »
19/01/2017

Οι ερευνητικές υποτροφίες του Ευρωπαικού Ιδρύματος για τη Μελέτη του Διαβήτη EFSD και της Lilly
Οι Ερευνητικές Υποτροφίες του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Μελέτη του Διαβήτη (EFSD)/της Lilly θεσπίστηκαν με σκοπό να προωθήσουν την καινοτόμο έρευνα στον τομέα του διαβήτη ...

Διαβάστε περισσότερα »