Αέναη ερευνητική αναζήτηση στην ογκολογία

Ογκολογία - Αιματολογία

Το ταξίδι σας – Η δέσμευσή μας

Δείτε εδώ Για τον καρκίνο του πνεύμονα

Όταν εμφανιστεί ο καρκίνος στη ζωή σας, αυτό που μετράει δεν είναι μόνο η καταπολέμηση της νόσου. Πρόκειται για ένα ταξίδι με διαρκώς μεταβαλλόμενες συναισθηματικές και πρακτικές ανάγκες που εκτείνονται και πέρα από τη θεραπεία. Έχουμε αναλάβει μία βαθιά δέσμευση να κατανοήσουμε αυτό το ταξίδι. Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε τρόπους που θα συμβάλλουν στην απάντηση των συγκεκριμένων αναγκών – για όλους εκείνους που βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει εξαιτίας του καρκίνου. Έχοντας αυτό ως στόχο, προσφέρουμε θεραπείες-πρότυπα και πολύτιμα προγράμματα στους ασθενείς και τους γιατρούς

Αέναη ερευνητική αναζήτηση

Η θεραπεία του καρκίνου αλλάζει διαρκώς

Δείτε εδώ Για τον γαστρικό καρκίνο

Η θεραπεία του καρκίνου αλλάζει διαρκώς. Η φροντίδα των ασθενών με καρκίνο μετατοπίζεται από τις θεραπείες με βάση το στάδιο και τον τύπο του καρκίνου προς φαρμακευτικές αγωγές που είναι «κομμένες και ραμμένες» για τις εξατομικευμένες ανάγκες κάθε ασθενούς. Οι θεραπείες μπορεί να στοχεύουν σε συγκεκριμένα χαρακτηριστικά του ίδιου του όγκου, ή να λαμβάνουν υπ’ όψιν το πώς τα γονίδια ενός ατόμου μπορούν να επηρεάσουν το πόσο αποτελεσματικό μπορεί να είναι ένα φάρμακο.

Εάν γνωρίζετε τον τύπο του καρκίνου από τον οποίον πάσχετε και τις διαθέσιμες εναλλακτικές επιλογές σας, μπορεί να είναι πιο εύκολο για εσάς και τον ιατρό σας να συνεργαστείτε στενά με την ιατρική ομάδα που σας παρακολουθεί, προκειμένου να επιλέξετε το καλύτερο δυνατό θεραπευτικό πρόγραμμα για εσάς. Πιο κάτω θα βρείτε γενικές πληροφορίες γύρω από τον καρκίνο και τη θεραπεία σας, καθώς και κάποιες πιο ειδικές πληροφορίες για τον γαστρικό καρκίνο, τον καρκίνο του πνεύμονα και τον ορθοκολικό καρκίνο.

Το ταξίδι σας – Η δέσμευσή μας

Δείτε εδώ Για τον ορθοκολικό καρκίνο

Όταν εμφανιστεί ο καρκίνος στη ζωή σας, αυτό που μετράει δεν είναι μόνο η καταπολέμηση της νόσου. Πρόκειται για ένα ταξίδι με διαρκώς μεταβαλλόμενες συναισθηματικές και πρακτικές ανάγκες που εκτείνονται και πέρα από τη θεραπεία. Έχουμε αναλάβει μία βαθιά δέσμευση να κατανοήσουμε αυτό το ταξίδι. Είμαστε αποφασισμένοι να βρούμε τρόπους που θα συμβάλλουν στην απάντηση των συγκεκριμένων αναγκών – για όλους εκείνους που βλέπουν τη ζωή τους να αλλάζει εξαιτίας του καρκίνου.

Θεραπευτικές επιλογές μετά τη διάγνωση

Σχεδόν από την πρώτη στιγμή μπορεί να αισθανθείτε ότι χάνετε τον λογαριασμό με όλες τις πληροφορίες και τις εναλλακτικές επιλογές που έρχονται με ταχύτητα προς το μέρος σας από πολλές και διαφορετικές πηγές ενημέρωσης. Θα έχετε πολλές αποφάσεις να πάρετε και θα πρέπει να τις πάρετε γρήγορα, χωρίς ίσως να υπάρχει αρκετός χρόνος για σκέψη. Και όχι μόνο σε σχέση με τη θεραπεία σας αλλά και σε σχέση με τα οικονομικά σας, την εργασία σας και σχεδόν με κάθε τι άλλο που έχει να κάνει με τη ζωή σας. Η προσπάθεια για προσωπική οργάνωση ενώ παράλληλα προσπαθείτε να αποδεχθείτε μία δύσκολα διαχειρίσιμη πραγματικότητα μπορεί να φαντάζει υπεράνθρωπη.

Η ζωή είναι πλέον διαφορετική

Από τη στιγμή που θα διαγνωστεί ο καρκίνος, θα πρέπει να γίνετε «σκληρό καρύδι». Προσαρμόζεστε στις προκλήσεις της ζωής με καρκίνο — και σε όλα τα συναισθήματα που τη συνοδεύουν. Ο καρκίνος μπορεί να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίον προσεγγίζουμε τη ζωή και αυτά που αισθανόμαστε ότι είναι σημαντικά.

ONCO/Static_Content_lilly.gr_03/2022

Αυτές οι πληροφορίες προορίζονται για γενική πληροφόρηση και ενημέρωση του κοινού και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη συμβουλή ιατρού ή άλλου αρμόδιου επαγγελματία υγείας.